El Juntacadáveres press quotes

El Juntacadáveres – Twists and turns (MWCD 3048)

hr3048

[button-yellow url=”#” target=”_self” position=”left”] Dutch quotes [/button-yellow]’

 

Niet eenkennig zijn. Dat is duidelijk waar de mannen voor staan. (…) De instrumentbeheersing van de mannen is feilloos. Mooi om te horen hoe de bandoneon fier te midden van alle genrevreemde instrumenten overeind blijft. (Written in Music, *** 1/2)

Net als op hun debuutalbum ‘De Platino’ wordt er weer naar hartelust gerockt, gescratched, gefunkt en gerapt rond tangomotieven, met grappige tekstverwijzingen naar onder meer de Wu Tang Clan. Ondanks het ‘heavy’ klankbeeld met beukende beats en vette bassen houden ironie en humor de toon lichtvoetig. De plaatproductie is wederom voorbeeldig. (MixedWorldmusic.com)

El Juntacadaveres bevestigt zijn kunnen (Tropicalidad.be)

Vanaf de eerste noot van ‘La Llegada’ wordt al duidelijk dat El Juntacadáveres het best tot zijn recht komt in een live setting. Toch slagen ze erin, waar veel uitstekende live bands niet in slagen, een heel overtuigende, toegankelijke plaat te maken (Consentido.nl)

Het is heel knap hoe deze heren de wat saai en monotoon geworden neotangoscene nieuw leven weten in te blazen. Muziek die een lach op je gezicht tovert is altijde de moeite waard. (Cadena)

Hét tango-instrument, de bandoneon, zorgt ook op deze tweede cd ‘Twists and Turns’ voor een onbetwiste tango-sound. Maar de groep gaat veel verder dan dat. Ze ontginnen de nog onbetreden tango-paden en detailleren de Nuevo Tango en Tango Nuevo tot een geheel nieuwe stijl die ze met gemak El-Nuevo-Tango-Nuevo mogen noemen! (Musicframes)

Daar vormde hij El Juntacadaveres, waarin de melancholie van de tango vermengt wordt met zeer eigentijdse hiphop. Maar zelfs als de rappers de boventoon voeren in Piazzoleando weet hij in de geest van zijn Argentijnse leermeesters te blijven. Een festivalfavoriet bij uitstek, de eerste tekenen van de lente. (Platomania)

In de geest van de oorspronkelijke tangueros bouwt Enrique Noviello aan een nieuwe generatie tangomuziek. Het resultaat is een prachtige fusie met een nog veelzijdiger klankpalet (RifRaf)

Muzikaal is de band beslist gegroeid, Twists and Turns heeft dan ook meer te bieden dan zijn voorganger (Heaven, 7+)

Er zitten wat meer onverwachte wendingen in, je moet er wat vaker naar luisteren voordat het zich helemaal voor je openvouwt, maar dan blijkt het zeker zo goed als hun overrompelende eerste album.  Er komen wat citaten langs uit klassieke tango’s, er wordt in het Spaans, Engels en Frans gezongen, en de muziek is nergens op vast te pinnen. Wereldmuziek op avontuur, dat is misschien nog de beste omschrijving. (Moors Magazine)

Hun Spaans-Engelse muziek bruist van de onverwachte ritmewijzigingen, speelse combinaties tussen zang en vertelstem, en interculturele diversiteit. (Menzo)

[button-red url=”#” target=”_self” position=”left”] international quotes [/button-red]

 

 

ein erfrischend abwechslungsreicher und quirliger Crossover (Musikansich.de)

Unbedingter Tipp! (Ohrenschmauch, D)

Das ist wohl die nächste Generation des Tangos, ein quirliger Crossover, der nicht mehr unbedingt die Elektronik im Vordergrund braucht. Vielleicht sollte man es Art Tango nennen.’ (Folker, D)

Ein Album, an das man sich erst gewöhnen muss – das aber nach mehrfachem Anhören ein wahres Füllhorn an musikalischer Energie und Kreativität ausschüttet. (Latizón TV, D)

Songs wie ‘El Astillero’ oder ‘Julia y yo’ sind atmosphärisch dichte, rhythmisch vielschichtige Kompositionen, die auch von einer markanten Stimme geprägt werden. (Rhein Zeitung, D)

El Juntacadáveres – De Platino (MWCD 3047)

El Juntacadaveres

[button-yellow url=”#” target=”_self” position=”left”] Dutch quotes [/button-yellow]’

 

De manier waarop de band de sfeer muzikaal neerzet doet, zeker daar waar de hip-hop ’skills’ van Kris ‘ Scale’ Strybos worden ingezet, soms denken aan The Fun Lovin’ Criminals, zij het dat El Juntacádavares door de immer aanwezige tango-elementen zijn unieke karakter behoudt. Vanaf de eerste tonen van het overtuigende Corrita Y El Pie zit je als luisteraar midden in de belevingswereld van de band en wacht je vol spanning op wat komen gaat.’ (writteninmusic.nl)

‘ Met bands als El Juntacadáveres kan het genre nog wel even voort.’ (Noborderz.nl)

‘Eigenzinnig en modern aan de slag gaan met de tango. Dat is wat het deels Belgische gezelschap El Juntacadaveres op ‘De Platino’ doet. Het resultaat overstijgt gemakkelijk de mode van de dag.’ (Demorgen.be)

‘Melodieën zijn sterk en vertonen soms dezelfde harmonische wendingen als binnen de tango muziek. Prachtig zijn de gitaarpartijen die zowel reto klinken (‘Arrayanes’) als ook stevig (Shadows-like) gefuzzed zoals het thema in ‘Exodo’, gevolgd door rap. De muziek zit vol grappige en onverwachte wendingen aangevuld met pakkende orgel en piano partijen. Werkelijk prachtig en ontroerend zijn de twee liedjes ‘Santa Maria’ en ‘Hasta Siempre’, in het Spaans gezongen door Enrique Noviello. (Musicframes.nl)

‘‘perfect passende raps, een scratcher die naadloos in de sound past, een vooral een strakke bandoneonist die het hart en de ziel van de band vormt. De passie en de melancholie van de tango zijn, zoals het hoort, stevig aanwezig, en dat alleen al maakt dit een mooi plaatje. Maar El Juntacadaveres zet de tango ook op haar volstrekt eigen manier naar haar hand, met energieke, soms bijna agressieve grotestadsmuziek als resultaat. (…) Een schitterend album!’ (Moors Magazine)

‘Opmerkelijk debuutalbum’ (Rifraf)

‘Bringing together best of both worlds “De Platino” is certainly a record that will please many of you.’ (***** Billybop.be)

‘Indrukwekkend debuut van een band die de Belgische grenzen wel eens binnen de kortste keren ontgroeid zou kunnen zijn!’ (Tropicalidad.be)

‘El Juntacadáveres kiest voor een stevige aanpak met af en toe genadeloos hard scheurende, in fuzz gedrenkte gitaren, swingend spel op het orgel en vette raps, die wonderwel samensmelten met de melancholieke klanken van de bandoneon. Hoogtepunt zijn Santa Maria en de Cubaanse klassieker Hasta Siempre. ‘ (Lust for Life, ***)

‘Een schitterend en origineel project’. (Plato Mania)

‘Vergeet de pretentieuze tango-verhaspelingen van Gotan Project.(…)  El Juntacadáveres dwingt op allerlei manieren respect af. Niet alleen door de slim geconstrueerde stukken en de spetterende uitvoering, maar ook door de subtiele en geraffineerde afwisseling van ernst en humor. Bovendien is de muziek zo direct en toch transparant opgenomen dat het lijkt alsof ze met z’n zevenen vlak voor je neus staan te spelen.’ (Mixedworldmusic.com)

[button-red url=”#” target=”_self” position=”left”] International quotes [/button-red]

 

 

‘un sound molto metropolitano che richiama i più famosi Gotan Project, Tanghetto e co. ma con una vena extra di Hip-hop che dà a tutto il lavoro un tocco di originalità. (Il Tanguero [I])
a very urban sound that reminds one of more famous bands like Gotan Project, Tanghetto e co, but with an extra streak of hip-hop that adds originality to the whole project.