Persmailing januari 2015

[two_third]

Nieuws

Twee jaar na het zeer goed ontvangen debuut De Platino met triphoptango komt El Juntacadáveres met een nieuw album! Twist and Turns heet de cd, een titel  die meerdere betekenissen heeft!
De releasedatum is 9 februari, de cd is over 2 weken klaar. In de tussentijd kun je in de persmap al het een en ander lezen over het project en al enkele tracks beluisteren. De groep doet ook enkele release-concerten, kijk daarvoor naar Tourdata of de lijst hiernaast.

Tours

** De Cubaanse zangeres Addys Mercedes bracht vorig jaar haar cd Locomotora A Cuba uit. Nu komt ze voor een uitgebreide tour naar Nederland.

** In een vorige mailing kondigde ik het al aan: Mary Black wil niet meer touren. Ze gaat voor een laatste keer naar de landen waar ze altijd graag optrad en zal in februari naar Nederland en België komen. Er is nog een klein beetje ruimte in haar schema voor (radio)-interviews.

** We zien ze vrijwel nooit in Nederland, dus voor de fans is het zeker de moeite waar dat de Engelse folkrockband Steeleye Span naar Nederland komt! Op 21 februari in De Doelen!

Nieuwe releases

ROB ICKES & TREY HENSLEY: BEFORE THE SUN GOES DOWN
Hij werd maar liefst vijftien (!) keer uitgeroepen tot dobro-speler van het jaar door de International Bluegrass Music Association, dus geen wonder dat velen reikhalzend uitkeken naar een nieuw album van Rob Ickes. Hij nam deze cd op met Trey Hensley, die nog heel jong is, maar klinkt alsof hij al jaren meedraait in de countrywereld. Zijn geweldige stem en ‘vintage country’-geluid koppelt hij aan een ongelooflijke vingervlugheid op gitaar. Samen met de old-time dobro van Ickes een prachtige combi. Zij spelen een aantal nummer van Merle Haggard, maar ook een grappige cover van Stevie Ray Vaughan’s ‘Pride And Joy’.
label: Compass Records • file under: bluegrass • cd: COM 4639

JUNIOR WELLS: SOUTHSIDE BLUES JAM
Dit is de opvolger van het klassiek geworden Hoodoo Man Blues (DE 612), opgenomen in december 1969 en januari 1970. Junior Wells wordt bijgestaan door Buddy Guy en Louis Myers op gitaar, Otis Spann op piano, Earnest Johnson op bas en Fred Below op drums. De cd is heruitgebracht in een ‘Deluxe Edition’, voorzien van een boekje met veel onbekende foto’s en maar liefst vijf bonustracks.
label: Delmark • file under: blues • cd: DE 628

SERENATA GUAYANESA: CANTA CON VENEZUELA/ SING WITH VENEZUELA
Het ensemble Serenata Guayanesa is opgericht in 1971 en afkomstig uit Guayana, in het zuidoosten van Venezuela. De groep is opgericht door vier studenten, die graag serenades brachten aan vrienden en familie, maar kreeg al snel nationale bekendheid door hun interpretaties van diverse folkstijlen uit Venezuela. Met een 40 pagina’s dik boekje in het Engels en het Spaans.
label: Smithsonian Folkways • file under: world/Venezuela • cd: SFCD 40566

[/two_third]

 [one_third_last]

Tourdata

Nederland

addys mercedes
20 jan Hoofddorp – Schouwburg De Meerse/ 21 jan Veenendaal – Theater de Lampegiet/
4 feb Winterswijk – Theater De Storm/ 5 feb Emmeloord – Theater ’t Voorhuys/ 29 apr Waalwijk – Theater De Leest

ruth moody
31 jan Lage Vuursche – In The Woods / 1 feb Nijmegen – Lux Cultuur & Media

miXendorp
12 feb Rotterdam – StuKaFest

el juntacadáveres (cd-presentatie)
20 feb Den Haag – Korzo

steeleye span
21 feb Rotterdam – De Doelen (Celtic Festival)

mary black
26 feb Utrecht – Vredenburg/ 27 feb Apeldoorn – Orpheus/ 3 mrt Gouda – Goudse Schouwburg/ 4 mrt Haarlem – Philharmonie/ 5 mrt Hoogeveen – Theater de Tamboer/ 6 mrt Bergen op Zoom – Theater de Maagd/ 8 mrt Amsterdam – Theater de Meervaart/ 10 mrt Tilburg – Concertzaal

antwerp gipsy ska orkestra
27 feb Arnhem – Luxor

eleonor
4 mrt Maastricht – Ainsi

mehmet polat trio
1 apr Amsterdam –  Meervaart Theater/ 12 apr Rotterdam – Grounds

hans theessink
13 apr Eindhoven – Meneer Frits/ 14 apr Horst – Cambrinus/ 17 apr Enschede – Theatercafe De Buren in Boekelo/ 19 apr Amen –  De Amer

söndörgö
16 apr Utrecht – Rasa/ 17 apr Den Haag – Korzo

david philips
16 apr Harderwijk – Catharinakapel/ 17 apr Oude Bildtzijl – Sliktones @ Aerden Plaats/ 19 apr Velsen Noord – Timboektoe/ 24 apr Steendam – Podiumcafe Peter en Leni

boo boo davis
9 mei Ulft – Cultuurfabriek DRU

België

tom theuns & paul russell
23 jan Brees – CC Brees

tali toke
27 jan Brussels – L’Os à Moelle

brzzvll featuring anthony joseph
12 feb Brussel – KVS/ 20 feb Mechelen – KC Nona (Brand! Festival)/ 21 feb Oostende – Vrijstaat Oost (Storm! Festival)

el juntacadáveres (cd-presentaties)
13 feb Gent – De Centrale/ 13 mrt Brussel – Bozar/ 19 mrt Antwerpen – De Roma

antwerp gipsy ska orkestra    
21 feb Antwerpen – Trix/ 18 apr Kessel-Lo – Lo Rock Festival/ 1 mei Antwerpen – Grote Markt/ 9 mei Herent – Wild in ‘t Park

mary black
28 feb Brugge – Stadsschouwburg/ 1 mrt Aalst – CC de Werf/

david philips
18 apr Luik – Le Parc/ 26 apr Waardamme – Cowboy Up/

söndörgö
25 apr Brussel Bozar/Balkan Traffic – Brussel

[/one_third_last]